Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Π.Α.Π (Μέρος Α΄: Περί δασικών δρόμων)Ο Σύνδεσμος Καταστροφής και... Φτου! Λάθος το ΄πα.... Πάμε ξανά: Ο Σύνδεσμος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Πεντελικού (ΣΠΑΠ), είναι γνωστός σε όλους για την υπερευαισθησία του και τους αγώνες που δίνει για την αποκατάσταση του ταλαιπωρημένου Βουνού. Τα έργα τους «κολοσσιαία». Οι άνθρωποι αναμφίβολα γράφουν τις επόμενες σελίδες της σύγχρονης πεντελικής ιστορίας! Όλοι εσείς που ανήκετε σε ομάδες εθελοντισμού, «φυσιολατρικούς» συλλόγους κλπ. και παίρνετε μέρος σε πάσης φύσεως «φυσιολατρικές» δράσεις μπορείτε να τους συγχαρείτε και να τους ευχαριστήσετε για το έργο τους. Από εμάς, τους κακοπροαίρετους και κακεντρεχείς, τα θερμά μας συλλυπητήρια για τα μυαλά που κουβαλάτε. Όσο για τον ΣΠΑΠ, τους αξίζει νομίζω ένα δώρο για την αξιέπαινη δράση τους· και τι καλύτερο από ένα ωραίο «ξεβράκωμα», προκειμένου να καταδειχθεί η μια και μοναδική αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το ότι ο εν λόγω σύνδεσμος, το μόνο που έχει προσφέρει στο Βουνό είναι ολέθρια καταστροφή. Ό,τι κατάφεραν τόσα χρόνια, ήταν απλώς να καταντήσουν το Βουνό σαν τα ειδεχθή και περίπτυστα μούτρα τους.

Την προηγούμενη χρονιά, ο Σύνδεσμος Καταστρ... Άντε πάλι! Ο Σύνδεσμος Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α Σ εννοώ (το λέω φωναχτά μπας και το εμπεδώσω), με το πρόσχημα της –πάντοτε ανύπαρκτης– πυρασφάλειας, πραγματοποίησε τη συντήρηση και διάνοιξη των δασικών δρόμων, μετατρέποντάς τους σε κανονικότατες εθνικές οδούς. Συγχαρητήρια! Γιατί όχι μόνο οι μελλοντικές φωτιές θα σβήνουν και πάλι μόνο όταν «γλύψουν» τσιμέντο (όπως και τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή), αλλά τώρα διευκολύνατε ακόμα περισσότερο την κάθε ανθρωπόμορφη κουράδα στο να αλωνίζει με αμάξια και μηχανές, μετατρέποντας το Βουνό σε παιδική χαρά Όρθιων Κρεάτων. Και δεν είναι ότι συντηρήσατε ένα-δυο δρόμους, αλλά τα ρημάξατε όλα από την Παλαιά Πεντέλη έως τη λίμνη του Μαραθώνα.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, ωστόσο, δεν νιώθει καμία ντροπή όταν βγαίνει στα κανάλια, καυχησιολογώντας για τα κατορθώματά τους, προς όφελος πάντα του Βουνού. Δεν αφήνεις τις ΣΠΑΠαριές ρε πρόεδρε... πήγαινε να σαβουρώσεις καμιά σπάλα, κανα κότσι (μιας και το κατέχεις καλά το «άθλημα»), και άσε το Βουνό στην ησυχία του αγόρι μου. Λέγαμε-λέγαμε για τον ΜΠερήφανο Σαρακατσάνο δήμαρχο, αλλά εσύ, απ’ ότι φαίνεται, έχεις όλα τα απαραίτητα προσόντα για να τον ξεπεράσεις!

Κάπου το είχα γράψει και θα το επαναλάβω: Οι δασικοί δρόμοι ουδέποτε –επαναλαμβάνω ΟΥΔΕΠΟΤΕ–  εξυπηρέτησαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς. Απόδειξη; Η σημερινή εικόνα του Βουνού. Κάποτε λέγαμε πως τα μόνα πεύκα που θα απομείνουν θα ΄ναι αυτά ανάμεσα στα σπίτια. Έτσι κι έγινε. Κι αυτό θεωρείται από τον ΣΠΑΠ, το δήμαρχο και λοιπούς παρατρεχάμενους ως μέγιστο κατόρθωμα: «Σώσαμε το δάσος της πόλης μας!!! Σώσαμε τα σπίτια και τις περιουσίες των ανθρώπων!!! Δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή!!!» Και το Βουνό αποτεφρωμένο από πάνω έως κάτω!

Ε, ΟΡΣΕ!


Για πες μας, Βλάσση Αρχιβλάσσαρε ώ μέγα Βλάσση, από που ήρθαν οι ΤΟΝΟΙ μπαζών και σκουπιδιών που εδώ και κάποιο καιρό «στολίζουν» τις «εθνικές οδούς» σου; Ποιός δημιούργησε πλατωματάκια στις άκρες των δρόμων ώστε να αδειάζει το κάθε τομάρι άνετα κι ωραία κάθε λογής σαβούρα; Και όχι μόνο αυτό αλλά θάβονται και πεύκα, Βλασσουλίνο μου! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ολόκληρη συστάδα αναγεννημένου δάσους έχει σκεπαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου απ’ τα σκουπίδια, Βλασσούλη μου. Σε λίγο δεν θα φαίνεται ούτε ένα πεύκο ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ, Βλασσάκο μου!

Τα τομάρια αυτά τα βλέπεις εσύ και όλοι οι Πεντελιώτες να πηγαινοέρχονται καθημερινά με τα φορτηγά και να μπαζώνουν το Βουνό. Και όλοι ΜΟΥΓΚΑ.

Όχι, πρόεδρέ μου, δεν σε κατηγορώ άδικα. Ορίστε, γλυκέ μου, χάρισμά σου όλες οι φωτογραφίες. 

Aριστερά, η Εθνική Οδός Βλάσση Σιώμου. Δεξιά, τα πρώτα μπάζα. Βεβαίως εμφανίστηκαν μετά τη διάνοιξη του δρόμου.
Ακριβώς από την κάτω πλευρά του δρόμου, οι ΤΟΝΟΙ μπαζών, σκουπιδιών και οικοδομικών υλικών που κάποιοι ρίχνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, θάβοντας το αναγεννημένο δάσος. Ο τόπος ΒΡΩΜΟΚΟΠΑΕΙ απο δεκάδες μέτρα μακριά.
Άλλα μπάζα επί της "Εθνικής Οδού". Θάφτηκαν κι άλλα πευκάκια.
Κι άλλες ρίψεις. Δεξιά, πέρα από τις ρίψεις βλέπουμε κι άλλα θαμμένα πεύκα.
Ρε δεν σας καίγεται καρφί για την Πεντέλη. Το μόνο που κάνετε είναι να πουλάτε ψευδο-περιβαλλοντικές ευαισθησίες και δήθεν νοιάξιμο για την προστασία του Βουνού. Το μόνο που σας νοιάζει είναι η καρέκλα. Τελειωμένοι καραγκιοζο-ξεφτίλες και γελοίοι υποκριτές όλοι σας, μηδενός εξαιρουμένου. Είστε ΝΟΣΟΣ και ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ πάνω στο Βουνό, κι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να πεί κανείς για την  αφεντιά σας και τη «φυσιολατρική» σας δραστηριότητα.

Αλήθεια, το σκουπιδολόι που άφησαν πίσω τους οι άλλοι οι κοπρίτες, οι “Penteli Runners” τους οποίους στηρίξατε ενθέρμως, ποιός τα μάζεψε, Βλάσση; Μην ανησυχείς, τα μαζεύουν άλλοι για εσάς. Εσύ, όπως είπαμε, μπορείς να σύρεις το θλιβερό και αδίκως περιφερόμενο πάνω στη Γαία σαρκίο σου σε καμιά χασαποταβέρνα και να περιδρομιάσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου